Her får du nogle tips til hvordan du kan undgå madspild i hverdagen:

  • Lav en uge-madplan.
  • Køb den størrelse grøntsag, som du ved, du kan nå at spise.
  • Undgå storkøb, fx mængderabatter, køb 3 for 2 eller 15 æbler i en pose, hvis du inderst inde godt ved, at du kun får spist de 8 af dem.
  • Tag en mindre indkøbskurv, når du handler ind. Det husker dig på, at du ikke skal købe mere, end du kan bære (hvis du er single).
  • Undgå et lager af UFO’er – uidentificerede frosne objekter. Få et overblik over dine madvarer ved at fryse ned i mindre portioner og sæt en label med navn og dato på. Husk, du kan fryse de fleste madvarer ned.
  • Brug app’en FryserTjek, som giver dig et hurtigt overblik over dine frostvarer.
  • Tag et foto af dit indhold i køleskabet, inden du går på indkøb. På den måde undgår du at købe dobbelt ind.
  • Gå ombord i dit reste-lager i skabe, skuffer, køleskab og fryser og kreér restemåltider.
  • Med app’en For Resten kan du nemt og hurtigt få hjælp til, hvordan du bedst opbevarer og forlænger dine madvarers holdbarhed.
  • Køb det, du har brug for, og brug det, du har købt.

Med app’en For Resten kan du nemt og hurtigt få hjælp til, hvordan du bedst opbevarer hver enkelt madvare.
Undgå et lager af UFO’er – uidentificerede frosne objekter. Brug app’en FryserTjek, som giver dig et hurtigt overblik over dine frostvarer.

Få flere tips til at undgå madspild i kogebogen ”UNDGÅ MADSPILD og tryl med dine rester".

I bogens sidste kapitel Brug rub og stub, får du inspiration til hvordan dine rester kan bruges i andre retter.