1 person (til to aftenmåltider)

Ingredienser:

200 g hvidkål

100 g gulerod / 1 gulerod

100 g Savoykål eller anden spændende grøntsag, som du har en rest af i køleskabet - ellers undlad

100 g broccoli

50 g squash

50 g rød peberfrugt

1-2 fed hvidløg

Salt og peber

Lille dåse light kokosmælk, 165 ml

2 spsk. sojasauce

1 spsk. peanutbutter eller 1-2 tsk. stødt karry

2 spsk. olivenolie til stegning

½ dl vand

 

Forslag til smagsforstærkere, hvis du har på lager:

1 spsk. finthakket frisk ingefær

1-2 spsk. frisk chili eller stødt chili krydderi

1-2 spsk. friskpresset citronsaft

½ håndfuld friskhakket oregano, basilikum eller 1 tsk. tørret oregano eller basilikum

½ tsk. spidskommen

½ tsk. koriander

1-2 tsk. sennep

1 spsk. peanuts til at drysse hen over den færdige ret.

 

Sådan gør du:

Rengør, snit og hak alle grøntsagerne i tynde strimler, tern, skiver m.m. Hæld ½ dl vand i en wok eller pande. Herefter tilsætter du grøntsager og drys med krydderier. Hæld olivenolie henover grøntsagerne og lad dem dampe og stege i panden i ca. 5 min. Tilsæt herefter kokosmælk, sojasauce og peanutbutter eller stødt karry, hvis ikke du har peanutbutter på lager. Lad peanutbutter smelte og vend det rundt med grøntsagerne. Lad retten simre ved middelvarme i kort tid, således at grøntsagerne stadig har bid inden du serverer.

Servér med grove nudler og gyroskød af kyllingefilet, kalkun, gris eller ko, en lækker fisk eller protein fra en lækker færdigkøbt eller hjemmelavet plantefars.

 

Undgå madspild:

Denne ret er god, når du skal have brugt de sidste grøntsager fra ugen der gik, uden at du skal føle, at det er en "reste-opskrift". Jeg synes, at hvidkål, spidskål, savoykål altid er god i denne ret, men det er ikke et must have in stock, for at kunne lave retten ;-)

 

Velbekomme <3.