Ingredienser:

Ca. 300 g squash, groftrevet

1 lille løg

1 fed hvidløg

2 æg

2 dl havregryn

½ tsk. salt

Lidt peber

1 tsk. fx rosmarin, timian, oregano m.m. (du bestemmer)

 

Sådan gør du:

Riv squashen groft på et råkostjern. Løget hakkes meget fint og hvidløget presses igennem en hvidløgspresser. Pisk æggene i en skål. Bland alle ingredienserne sammen og form massen til 12 frikadeller, som steges i lidt olie på en pande.

 

Undgå madspild:

Hvis du har squash tilovers, kan du for eksempel komme det i en blandet salat, æggekage, bolledej, kage, i en smoothie eller i en lækker biksemad m.m.

Sunde muffins - 75 kcal pr muffin ved 16 muffins pr. nedenstående portion.

Til den lille sult eller mellemmåltid …

 

Ingredienser:

4 små/mellem bananer, ca 80 g uden skræl

6 æg

130 g havregryn

1 spsk. akaciehonning

2 tsk. bagepulver

1½ tsk. vaniljepulver

½ tsk. salt

140 g friske brombær. I stedet for brombær kan du i stedet tilsætte hindbær, blåbær, solbær, ribs m.m. OBS! Frosne bær kan også bruges. Du kan også vælge at blande bærrene fx to forskellige slags i hver muffin.

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på  180 grader varmluft.

Hæld alle ingredienser, undtagen bærrene, i en skål eller foodprocesser, og blend til en ensartet masse - dejen bliver let flydende. Hæld dejen i 16-18  muffinsforme (afhængig af størrelse på formene). Fordel herefter bærrene i i formene og prik dem lidt end i dejen, så de næsten ikke kan ses. Bærrene falder ikke til bunds.

Bages i ovnen i cirka 20 minutter. 

 

UNDGÅ MADSPILD:  Dine færdigbagte muffins kan fint fryses ned.